campus

 

Our campus

Bright and spacious facilities a short walk from Geneva lake…

A team of designers, teachers and pre-school workers designed* L’écoline‘s 400m2 campus specifically to make children feel right at home, stimulate their imagination, give them room for creativity and support their learning process.

family entrance hall and coatroom

A welcoming, cosy area where families and children can make a smooth transition between home and school.

classroom

The classroom is organised around thematic corners with toys and materials to discover, to experience and to stimulate learning and exploration in the different fields: the world of language, discovering world and time, science & numbers, arts & crafts, construction games, logic and deduction games…
The classroom also has an area for gathering together, a napping space, a reading corner, a nature corner, a small hut for playing alone or for quite time when a little one needs his/her own space, white&black boards to draw and write on, walls to display artwork and projects and an access to the Atelier.

the Atelier

An area dedicated to hands-on arts and crafts (painting, drawing…) and a large adjacent space dedicated to the Theater & Music Club and the English Club.

day Care living room

A big room with cosy nooks to eat together, read or play, tumble and move about, rest, or run around on the terrace.

terrace

A big terrace with a stunning view offers children a place to take in the fresh air, run, jump, skip, hop, ride bicycles, use the playhouse, learn to garden, and much more…

surrounding nature

Just meters away from l’écoline, a pedestrian walkway leads straight to vast playgrounds, the shores of Lake Geneva and to several natural grassy and wooded areas.

* renovation and final fittings will be completed by Spring 2012